Borrassà forma part de la comarca de l'Alt Empordà, província de Girona. El terme municipal té una extensió de 9,36 km2 i està situat a 73 m. del nivell del mar. S'estén a l'extrem occidental de la plana al·luvial de l'Alt Empordà i és travessat en direcció oest -nord-est per la riera d'Àlguema, afluent del Manol, a la conca de la Muga. Comprèn el poble de Borrassà, cap de municipi, el poble agregat de Creixell i el petit veïnat de Vilamorell. Es troba molt pròxim a la ciutat de Figueres (uns 7 km des de Borrassà), i està ben comunicat; la carretera general de Barcelona a la Jonquera forma l'extrem de llevant del terme, és travessada per la variant que uneix Borrassà amb Navata; altres uneixen Borrassà amb Creixell i amb Vilafant. L'autopista de Barcelona a la Jonquera travessa també el terme per la part de llevant de sud a nord.
Els límits del terme municipal són al nord amb Avinyonet de Puigventós i Vilafant, a l'est amb Santa Llogaia d'Àlguema Vilamalla, al sud amb Garrigàs i Pontós i a l'oest amb Ordis.
L'església parroquial de Sant Andreu de Borrassà actual és un edifici del segle XVIII que aprofità, en una gran part de les parets mestres, elements defensius de l'antic castell o fortalesa de Borrassà, esmentada des de la primera meitat del segle XIV, a més d'elements d'una església anterior, alt-medieval (probablement del segle X, amb filades d'opus spicatum). De grans dimensions, la façana és barroca, profusament decorada amb relleus de pedra calcària. El campanar, bastant alt, té forma octagonal, és ornamentat i coronat per un cos també octagonal més reduït. Prop de la façana, a l'espai de l'antic cementiri, avui passeig públic, hi ha una creu de terme gòtica, restaurada modernament, amb l'escut probablement dels Creixell.
El poble celebra la festa major petita en honor de sant Sebastià, el diumenge pròxim al 20 de gener, i la festa major en honor de sant Andreu, el diumenge pròxim al 30 de novembre.